#podcast00: Waarom 'Recht voor de rAAP' podcast en wie is Joke Decru?

[ 26-05-2020 ]

Wie is Joke Decru? Waarom startte ze met deze podcast? En waar is haar liefde voor dieren gestart? Je komt het allemaal te weten in de allereerste aflevering van 'Recht voor de rAAP'. 

Dingen die je zeker moet weten:

#1 Wie is Joke
Joke is het trotse baasje van Koningspoedel Leopold en eigenlijk ook van AAP vzw. Haar liefde voor dieren én mensen heeft zich almaar meer ontwikkelt na haar studies. Als gedragstherapeut voor hond en kat begeleidde ze veel mensen samen met hun huisdier om een betere relatie te bekomen. Anderzijds werd ze gevraagd om bij een project te werken dat zich inzette rond 'Een dier in de stad, hoe doe je dat?' De passie om mensen en dieren op een leuke manier in contact te brengen, wakkerde alleen maar meer aan. Dit tot op de dag van vandaag waar Joke aan het roer staat van AAP vzw. Hier raakt ze al haar energie, expertise en ideeën kwijt in 3 beestige projecten.

#2 Wat doet AAP vzw
AAP staat voor Animal Assisted Projects. Samen met haar team en vele fantastische vrijwilligers werkt AAP rond 3 verschillende projecten:

  • Aallez: hier koppelen we 55-plussers aan een huisdier uit de buurt. 
  • Aamaai: hier gaan we met opgeleide huisdieren en hun baasje op een verantwoorde manier naar woonzorg- en therapeutische centra.
  • Aahzo: delen we onze kennis via workshops, lezingen en werken we samen met steden en gemeenten.

#3 Waarom 'Recht voor de rAAP' er moest komen
Als je over huisdieren praat, is er zoveel informatie over te vinden. Als huisdiereigenaar heeft Joke dat gevoel ook. Gewoon alleen al over dierenvoeding is er veel te zeggen. Mensen vertellen er veel over, maar de vraag die je je dan altijd moet stellen is 'op wat is dit gebaseerd?'. Zo zijn er ook veel fabels over dieren. Met deze podcast wil Joke vooral mensen juist informeren. Maar daarnaast is het ook leuk om zo nog meer bij te leren over huisdieren. Via deze weg kunnen we experten in hun vakgebied interviewen en dit met iedereen delen. Wij geven je kennis en jij kiest wat je er mee doet.

Dingen die we je graag extra meegeven:

  • Iris, van IrisMedia, is onze fantastische Master of Sound. Dankzij haar skills weten we dat dit een prettig geheel is om naar te luisteren. In deze aflevering trok ze haar journalisten-jas terug aan en stelde ze Joke enkele vragen. Wil je beroep doen op Iris haar diensten? Neem zeker contact met haar op. Je zal het je niet beklagen.
  • Koningspoedels zijn één van dé leukste hondenrassen en zeker als ze Leopold heten ;)
  • Joke studeerde Animal Applied Bahaviour aan Odisee Hogeschool
  • Naast AAP vzw richtte zij samen met een collega een opleiding op rond Dogs Assisted Interactions waar zij ook een deel van de lessen doceert.
  • Via LinkedIn, krijg je een uitgebreid beeld van Joke haar afgelegde parcours. Ga gerust met haar de connectie aan.

We hopen dat jij even hard uitkijkt om veel tips en tricks bij te leren als het gaat over onze harige vrienden. We hebben de ambitie om veel waarde te bieden in onze podcast. Heb je een vraag? Of wil je graag een reactie geven/achterlaten? Laat het ons dan zeker weten! Ga dus zeker de connectie aan via onze Facebook, Instagram of mail ons!

Wil je je abonneren op 'Recht voor de rAAP'? Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. Ga naar één van je favoriete kanalen hieronder:

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP