Aamaai, da’s fijn: een aaibaar huisdier op bezoek!

Een hond of kat op bezoek? Dat tovert gegarandeerd een glimlach op ieders gelaat. Het contact met dieren verandert mensen. Een dier maakt emoties los en krijgt ons in beweging. Aaien verlaagt stress en verhoogt ons geluksgevoel. In het Aamaai-project bezoeken we woonzorgcentra, therapeutische instellingen of scholen met een hond of kat die van knuffelen houdt. Het welzijn van mens én dier staat voorop.

Hier komt het … AAI-team

Een opgeleide vrijwilliger of medewerker vormt samen met zijn huisdier een AAI-team. Samen gaan ze op pad. Ze bezoeken regelmatig dezelfde instelling of school, zodat er een band ontstaat. Samen een leuke activiteit doen, een hartverwarmende knuffelsessie, een korte wandeling: de inhoud van een bezoekje bepalen we samen.

De visites zijn niet vrijblijvend. Het is onze missie om bij te dragen aan het welzijn van bewoners, patiënten of leerlingen en om positieve verandering te faciliteren.

Permanente training

Zowel het baasje als de hond zijn door AAP vzw gescreend en opgeleid voor de taak. De baasjes ontdekken tijdens de training de sterktes van hun dier en leren hun lichaamstaal lezen. Tegelijk leren ze om op de juiste manier om te gaan met de doelgroep die ze zullen bezoeken. Of het nu gaat om kinderen of bejaarden, mensen met psychische problemen of fysieke uitdagingen: de opleiding is altijd op maat. Na een stage gaan de duo’s aan de slag.

Mensen en dieren zijn levende wezens. En die evolueren. Daarom volgen we de teams goed op. Geregeld organiseren we evenementen voor de AAI-teams waar ze ervaringen uitwisselen en nieuwe inzichten verwerven. We begeleiden hen persoonlijk, en bezoeken halfjaarlijks mee de werkvloer. Op die manier garanderen we dat de bezoeken warm, positief, veilig én doeltreffend verlopen.

Wil jij graag regelmatig zo’n fantastisch AAI-team bij jou op bezoek?

Download hier de brochure!

We hebben maar liefst 100 exclusieve plekken beschikbaar om samen te werken met AAP vzw en huisdieren naar zorginstellingen en scholen te brengen. En het beste nieuws? Dankzij onze geweldige sponsors kunnen we het voor een scherpe prijs aanbieden!
Bij AAP vzw helpen we ook bij het therapeutisch werken met dieren. Daarmee gaan we nog een stapje verder dan in de bezoeksessies. Wil je daar graag meer informatie over ontvangen? Neem contact met ons op.

Heb je een hart voor ons initiatief? Deel deze pagina gerust met collega’s, familie of vrienden. Bedankt!


 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP