• Workshop 'Kwispels in de Klas' Nu Geopend!

Workshop 'Kwispels in de Klas' Nu Geopend!

[ 18-04-2024 ]


Bij AAP vzw geloven we in de kracht van de relatie tussen mens en dier! Onze missie is om via interactieve en plezierige workshops het hart van elk kind te veroveren, terwijl we hen alles leren over onze harige vrienden en hoe we samen een pootje kunnen helpen in hun welzijn.

Heb jij dierenvrienden in je klas? Of juist leerlingen die de kat uit de boom kijken bij honden? Onze workshop 'Kwispels in de Klas' is dan precies wat je nodig hebt! In 90 minuten tijd duiken we in de wereld van onze viervoetige vrienden. We leren je leerlingen alles over honden: van een veilige begroeting tot hoe je angst omzet in kennis en begrip. Met onze superlieve Kwispels aan onze zijde ontdekken we samen de do's en don'ts in hondenland.

Doelstellingen

 • Educatie: Kinderen leren over verantwoord hondenbezit, de behoeften van honden, en hoe ze veilig en respectvol met honden om kunnen gaan.
 • Preventie: Verminderen van het risico op bijtincidenten door kinderen te leren de lichaamstaal van honden te herkennen en hierop gepast te reageren.
 • Empathie: Stimuleren van empathie en begrip voor dieren door interactieve en hands-on leerervaringen.

De workshop

 • Interactieve Sessie: Een mix van educatieve inhoud, live demonstraties, en interactieve activiteiten met onze kwispelende assistenten.
 • Professionele Begeleiding: Elke workshop wordt geleid door een deskundige van AAP vzw, bijgestaan door een vrijwilliger en zijn/haar hond.
 • Aangepaste Materialen: Educatieve materialen en hulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen om de boodschap op een boeiende en kindvriendelijke manier over te brengen.
 • Educatieve bundel: Een bundel vol inspiratie om in de klas rond het thema honden aan de slag te gaan, als voorbereiding of verwerking van de sessie.

Details

 • Voor leerjaar 1 t/m 6 van het lager onderwijs.
 • Voor groepen van max. 25 kinderen.
 • Aangepaste inhoud voor verschillende leeftijdsgroepen om te zorgen voor een relevante en impactvolle leerervaring.
 • Duur: Circa 90 minuten per sessie
 • Locatie: Een ruim klaslokaal of vergelijkbare locatie waar leerlingen comfortabel kunnen zitten. Er moet voldoende ruimte zijn om afstand te bewaren tussen de hond en de leerlingen, zodat ook bange leerlingen zich veilig kunnen voelen.

Op school

 • Begeleiding: Zorg voor ten minste één begeleider (leerkracht of schoolmedewerker) die de kinderen kent en kan helpen bij het handhaven van de rust. Deze begeleider neemt actief deel aan de sessie.
 • Locatie: Zorg voor een ruim lokaal, waar de banken aan de kant staan en de stoelen in een halve cirkel. We nemen voor elke sessie graag even de tijd om de hond aan de ruimte te laten wennen wanneer de leerlingen er nog niet zijn. Op de speelplaats en in de gangen wordt de hond niet geaaid.
 • Beeldmateriaal: Als je foto’s of filmpjes maakt voor social media of andere doeleinden, kun je AAP vzw taggen of vermelden.
 • Praktische afspraken: Zorg dat je het infodocument met de afspraken goed hebt doorgenomen en aan de betrokken collega’s bezorgt.

Onze impact

"Kwispels in de Klas" streeft ernaar om op jonge leeftijd de zaden te planten voor een toekomst waarin kinderen en honden in harmonie samenleven. Met elke workshop bouwen we aan begrip en veiligheid, en versterken we de band tussen mens en dier.

Vraag je workshop aan!

Zin in een onvergetelijke workshop bij jou op school? Schrijf je dan snel in voor schooljaar 2024-2025! Onze agenda vult zich snel, en we hebben maar een beperkt aantal plaatsen. Inschrijven kan tot en met 1 juni 2024 via onze inschrijflink. We bevestigen je aanvraag voor de zomervakantie.

Goed nieuws voor scholen uit Antwerpen (stad), Leuven, en Mechelen: voor jullie kunnen we een beperkt aantal gratis workshops aanbieden! Zit je ergens anders of wil je voor meerdere leerjaren een sessie aanvragen? Geen zorgen, vraag gewoon een offerte aan.

Jouw viervoeter als klashond?

Droom je ervan je eigen hond mee te nemen naar de klas? Ontdek hoe je dit op een verantwoorde manier doet met onze opleiding voor Klashonden en hun baasje. Veiligheid en plezier hand in hand!

Nog vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Laten we samen de wereld een stukje mooier maken, één kwispel tegelijk!

Tot snel in de klas!

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP