• AAI-team Antwerpen

AAI-team Antwerpen

[ 09-05-2019 ]

Kyra, de hond van Els De Smedt uit Antwerpen is bijzonder knuffelbaar. Combineer dat met het behulpzame en zorgzame karakter van Els, en je begrijpt meteen waarom Kyra en Els een erg aimabel AAI-team vormen.

Els: “Ik ben een tijdje geleden gestart als kinderwensconsulent. Zo kwam ik in contact met andere coaches en consulenten. Een van hen vertelde mij over het positieve effect dat dieren op het welbevinden van mensen kunnen hebben. Dat interesseerde mij en dus ging ik online op zoek naar meer informatie. Zo kwam ik bij AAP vzw en hun AAI-teams terecht.”

Hartelijke kennismaking

Joke nodigde Kyra en mij uit voor een kennismaking. Die verliep hartelijk en in een open sfeer. Ik kreeg meer informatie over AAP en over AAI-teams, en Joke ontdekte wie Kyra en ik waren. Het resultaat? We mochten starten aan de opleiding om een AAI-team te worden.”

Goedgevulde opleiding mede dankzij de burgerbegroting

“De opleiding bestond uit vier goedgevulde halve dagen. Ik kreeg meer inzicht in het gedrag van mijn hond, ontdekte hoe ik het best kon omgaan met de bewoners van een woonzorgcentrum, en kreeg tips aangereikt voor toffe activiteiten die ik met Kira en de bewoners kon doen om hen een leuke tijd te bezorgen. Ook de halve dag opleiding van een expert van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen was zeer interessant.”

Regio kiezen

“We gingen tijdens de opleiding al naar woonzorgcentra. Dat was heel leerrijk. Joke maakte daar filmpjes van en gebruikte die om ons feedback te geven. Na de opleiding mag je aangeven in welke regio je actief wilt zijn. Ik koos voor een woonzorgcentrum op Antwerpen Linkeroever.”

Heel dankbaar

“Kyra en ik zijn er al enkele keren op bezoek geweest. En dat waren altijd fijne ervaringen. De bewoners vinden het fantastisch. Ze zijn heel enthousiast. Kyra zorgt meteen voor interactie. Soms is het ook emotioneel. Als de bewoners Kyra zien, denken ze soms terug aan hun eigen hond. En daar hebben ze mooie herinneringen aan. De bewoners zijn heel dankbaar dat wij er zijn, en zeggen dat ook met zoveel woorden.”

Als een vis

“Kyra is een echte AAI-hond. Ze wil voortdurend geaaid worden en komt graag onder de mensen. Ze voelt zich tijdens onze bezoeken als een vis in het water en geniet er zichtbaar van. Na een uurtje merk ik dat ze genoeg aandacht heeft gehad, en keren we moe maar voldaan terug naar huis.”

Leuke activiteit samen

“Een AAI-team worden is een echte aanrader. Op voorwaarde dat het je ligt natuurlijk én dat je er het huisdier voor hebt. Kyra en ik vinden het fantastisch. Het is iets leuks wat we samen kunnen doen. En je geeft iets terug aan de maatschappij. Bovendien blijft AAP je ook na je opleiding ondersteunen met terugkomdagen. En je kunt met elke vraag bij Joke terecht. Zij staat altijd voor je klaar.”

Wil je net zoals Els uit Antwerpen samen met je huisdier een AAI-team vormen?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of meld je aan als vrijwilliger.

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP