Gezocht: vrijwilligers met een hart voor mens en dier

Heb jij een hond of kat die dol is op knuffelen, ook met onbekenden? Wil jij je inzetten om samen met je huisdier het mentale welbevinden van leerlingen of bewoners van woonzorgcentra en therapeutische instellingen te verbeteren? Heb je tijd om regelmatig een school, woonzorgcentrum of therapeutische instelling in je regio te bezoeken?

Misschien ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Actuele vraag per regio

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar vrijwilligers voor de volgende locaties:

 • Antwerpen stad (woonzorgcentrum)
 • Boechout (therapeutisch centrum, volwassenen)
 • Dendermonde (woonzorgcentrum)
 • Hoboken (therapeutisch centrum, kinderen)
 • Lier (woonzorgcentrum)
 • Neerijse (woonzorgcentrum)
 • Rumst (woonzorgcentrum)

Hoe werkt het?

Bij AAP vzw brengen we mens en dier samen, met oog voor het welzijn van beiden. Een van onze pijlers is het op bezoek gaan met huisdieren in scholen, therapeutische instellingen of woonzorgcentra. Omdat het leerlingen, patiënten en bewoners blij maakt en bijdraagt tot hun mentaal welzijn.

Voor de bezoeken doen we een beroep op gemotiveerde vrijwilligers en hun huisdier. Zij vormen een ‘AAI-team’ en gaan minimaal twintig keer per jaar op bezoek in dezelfde school of instelling, zodat er een band ontstaat. Dat heeft de grootste impact.

Wij regelen de praktische kant: de afspraken, vormingen, verzekeringen. Kom je aan boord, dan word je deel van een hecht team van vrijwilligers. Regelmatig organiseren we uitstappen, lezingen en workshops waar de vrijwilligers elkaar ontmoeten.

Wat houdt de opleiding in?

Je ontdekt de sterktes van je dier en leert stresssignalen herkennen. Je krijgt tips over hoe je omgaat met de doelgroep die je zal bezoeken. Na twee geslaagde stagemomenten ga je aan de slag. Met de training op zak verschijn je beslagen op het ijs.

Daar stopt het niet. Wij investeren in permanente training voor onze vrijwilligers. Meermaals per jaar organiseren we een lezing, workshop of evenement rond een relevant thema. 

Klinkt geweldig! Wanneer kan ik beginnen?

  Ben je enthousiast? Super, wij ook!

  Weet wel: wij krijgen elke week tientallen aanmeldingen van vrijwilligers in onze mailbox. Dat is fantastisch, maar alleen in een regio waar er een vraag is vanuit een school, woonzorgcentrum of therapeutische instelling kunnen we aan de slag.

  Wie weet is er een opportuniteit in jouw buurt, nu of weldra. Bezorg ons gerust al je gegevens. We contacteren je zeker. 

  Heb je zelf al contact met een school, woonzorgcentrum of therapeutische instelling die wil samenwerken? Dat helpt zeker! Laat het ons weten.


   

   

  Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

  AAP