Vrijwilligers met een hart voor mensen en dieren!

  • Heb je een leuk huisdier dat dol is op knuffelen?
  • Wil je met je huisdier het sociale en mentale welbevinden van leerlingen of bewoners van woonzorgcentra of therapeutische centra vergroten?
  • En heb je zin om deel uit te maken van een hecht team van vrijwilligers die zich inzetten om anderen toffe en warme momenten te bezorgen?

Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken! Registreer je nu en vorm samen met je huisdier een AAI-team.

Mensen laten openbloeien

Als AAI-team gaan je huisdier en jij minimaal twintig keer per jaar op bezoek in een woonzorgcentratherapeutische centra of in je klas. Jullie doel? De bewoners of leerlingen laten openbloeien en hen leuke momenten bezorgen.

Hoe werkt het?

In vijf stappen worden jij en je huisdier een AAI-team!

  1. Je vult het registratieformulier hieronder in (klik onderaan op de knop "ik wil graag AAI-team worden") of bel ons om je aan te melden voor een infosessie.
  2. Je volgt een online infosessie. Zo weet je waar AAP vzw als organisatie voor staat en of jij hier graag bij aansluit.
  3. Nog steeds enthousiast? Dan nemen we contact met je op en leggen we een afspraak vast om kennis te maken met jou en je huisdier.
  4. Je volgt een gratis opleiding. Die bestaat uit drie halve dagen waarin je de sterktes van je huisdier leert kennen, ontdekt hoe je stresssignalen herkent, en inzicht krijgt in de verschillende aspecten van omgaan met de doelgroep die je zult bezoeken. Daarnaast krijg je een flinke dosis inspiratie mee voor op de werkvloer.
  5. Je doet minimaal twee stagemomenten. Zijn die een succes? Dan gaan je huisdier en jij aan de slag als AAI-team.

Nieuwe inzichten

Drie keer per jaar nodigen wij onze AAI-teams uit op een terugkomdag die elke keer in het teken staat van een relevant thema. Zo ga je gegarandeerd met nieuwe inzichten naar huis. En natuurlijk kun je op elk moment bij ons terecht voor begeleiding of een antwoord op je vragen.

Gezellige (beesten)boel

Bij AAP vzw houden we van gezelligheid én samenhorigheid. Daarom organiseren we voor onze vrijwilligers en plusbaasjes regelmatig uitstapjes, lezingen of workshops waarbij we het aangename aan het nuttige koppelen. Die bijeenkomsten zijn soms met, en soms zonder de huisdieren. Maar met of zonder, ze zijn altijd een gezellige (beesten)boel.


 

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP