• Je huisdier in zorgzame handen

Je huisdier in zorgzame handen

[ 01-04-2020 ]

Heb je een huisdier dat vaak alleen is en overdag nood heeft aan gezelschap? Wil je met een gerust hart je deur uitstappen om te gaan werken? Kan je tijdelijk de zorg voor je huisdier niet opnemen of zoek je daarin extra ondersteuning?

AAP vzw gaat voor jou op zoek naar het ideale plusbaasje: een 55-plusser uit de buurt die jouw viervoeter graag wil vertroetelen. Jouw huisdier zit minder vaak alleen en jij kan zorgeloos je dagtaak doen. Bovendien maak je je huisdier én een 55-plusser uit je buurt blij. Een dubbel fijn gevoel dus!

Iets voor jou?

Ben je ook op zoek naar extra ‘personeel’ voor je huisdier? En woon je in de stad Antwerpen of stad Mechelen? Volg dan deze zes eenvoudige stappen om je aan te melden.

Stap 1: Je aanmelding: welkom bij AAP!

Als je naar onze infopagina voor baasjes gaat, kan je je inschrijven. Eerst vul je een formulier in met wat basisinformatie, zoals je naam en voornaam, straat, etc. Op deze manier hebben wij de belangrijkste gegevens op een rijtje.

Ook vragen we je om akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden.

Stap 2: Wat zijn je wensen?

Als je je hebt ingeschreven, zal je een welkomstmail ontvangen. In deze mail staat een groene knop: ‘vertel ons meer over je huisdier’. Als je hierop klikt, kun je verdere informatie over je beestige vriend geven. Zo krijgen we zicht op jouw wensen en behoeften.

Hier kan je ook een foto van je oogappel opladen. Als je moeite hebt om je foto aan het formulier toe te voegen, mag je die ook altijd met de mail of post nasturen.

Stap 3: Let the matching begin!

Ben je ingeschreven en heb je de vragen beantwoord? Dan vragen we jou om bij de start een eenmalige gift van €75 te doen aan AAP vzw. Op deze manier steun je onze missie om nóg meer mensen en dieren gelukkiger te maken.

Heb je het bedrag gestort? Een medewerker van AAP vzw contacteert je om je welkom te heten en verder te polsen naar je wensen en verwachtingen. Want we matchen niet zomaar: AAP vzw gaat op zoek naar dé ideale match. Soms gaat dit snel en soms duurt het wat langer.

Stap 4: De eerste stap

Als we een geschikt plusbaasje gevonden hebben, dan bellen we je op. Hebben jullie allebei interesse om kennis te maken, dan bezorgen we jou het telefoonnummer van het plusbaasje. Hier laten we het dus aan jou over om het plusbaasje op te bellen en een eerste kennismaking in te plannen.

We raden aan om snel kennis te maken en te kijken of er een klik is.

Tip: Ga tijdens de eerste kennismaking zeker ook eens samen wandelen met je hond. Zo kan je alvast de leuke wandelroutes laten zien en het plusbaasje alles vertellen wat ze over je kwispelstaart moeten weten.

Stap 5: Driedubbele klik

Tijdens de ontmoeting spreek je af met het plusbaasje om te kijken of het klikt tussen jullie, én met je huisdier. Is er een match tussen jullie drie? Dan kan het co-zorgen beginnen.

Maak samen ook meteen duidelijke afspraken: Hoe vaak en wanneer kom het plusbaasje langs? Hoe houden jullie contact (via mail, telefoon of een berichtje)? De keuze is aan jullie.

Stap 6: Zorgzaam en zorgeloos

Laat ons zeker weten hoe de ontmoeting is verlopen.

Indien jullie verder afspreken, dan betaal je maandelijks een bijdrage van €20, voor de ondersteuning van één plusbaasje. Zo kan je genieten van een zorgzame en zorgeloze opvang van je troeteldier. Hiermee kunnen we onze plusbaasjes verzekeren en begeleiden, en kunnen we onze missie en visie in de praktijk brengen.

Standaard werken we met een domiciliëring (SEPA formulier). Dit document ontvang je via mail en stuur je ingevuld terug naar AAP vzw.

Lukt dit niet? Geen zorgen, het kan ook allemaal via post geregeld worden.

Als we het ingevulde formulier hebben ontvangen, moet jij niks meer doen. De maandelijkse betalingen gebeuren nu automatisch. We zorgen wel steeds dat je op de hoogte bent als wij een opdracht uitsturen naar jouw bank.

Jullie avonturen zijn altijd welkom!

AAP vzw hoort graag hoe jullie samenwerking verloopt. We nemen daarom regelmatig contact op om te informeren hoe het gaat. Natuurlijk mag je ons ook steeds contacteren met vragen, en op de hoogte houden van de avonturen van het plusbaasje en je dier!

Baasje Chantal heeft ons al laten weten wat ze van de samenwerking vindt. 

“Even meegeven dat ik als baasje van Fientje door jullie warm onthaal dit een geruststellende oplossing vind. Fientje is een schichtig maar ook zeer aanhankelijk Schnauzerke dat met open armen is ontvangen, het klikte op slag, wat je toch een warm gevoel geeft. Dikke knuffel en dank hiervoor, plusbaasjes Ingrid en Pol. Ook AAP vzw dank voor de bemiddeling. Aan al de dierenliefhebbers en baasjes kan ik alleen maar meegeven dat dit project echt een aanrader is.”

Wil jij ook graag een plusbaasje om je dier te vertroetelen? Schrijf je dan snel in als baasje via de website, of bel ons op 03 887 72 21. Wij gaan met plezier op zoek naar dé ideale match voor jou en je beestige vriend!

Aallez, veel dierenplezier!

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP