#podcast18: Je dier op set

[ 19-01-2021 ]

Droom jij er soms stiekem ook van: je huisdier zien schitteren op het doek of in een reclamespot? Goed nieuws: de wereld van glitter en glamour is misschien wel dichterbij dan je denkt!

Nathalie Bellemans is trainer bij CastingTails, een modellenbureau voor dieren. Ze vertelt in deze aflevering hoe ze voor elke opdracht het perfecte model vinden, hoe het eraan toe gaat op set en welke grappige (en soms stressvolle) avonturen ze beleeft dankzij haar job. En natuurlijk geeft ze ook graag mee hoe je van jouw dier een heuse filmster of fotomodel kunt maken!

Dingen die we je graag meegeven:

#1 Iets voor jouw dier?
Bij CastingTails kun je werkelijk alle dieren inschrijven, van honden en katten tot slangen en geiten en alles daartussen. Ras is niet belangrijk, en ook leeftijd speelt geen rol: zo lang je dier in goede gezondheid is, zijn zelfs grijze snoetjes welkom. De enige vereiste is dat je huisdier zonder stress op locatie kan gaan en niet te snel onder de indruk is. Een film- of fotoset is natuurlijk een drukke bedoening, met heel veel mensen, geluiden en lichten.

Heb je ambities voor je kat? Dan kun je hem er al aan laten wennen om op verplaatsing te gaan, want dat is voor de meeste katten het moeilijkste aspect. Voor honden is het handig als ze de basiscommando’s goed beheersen: zit, lig en blijf. Oefen regelmatig en op veel verschillende plaatsen, zodat je viervoeter ze overal en altijd kan.

#2 The road to fame
Bij CastingTails zoeken ze steeds de perfecte match voor een opdracht. Daarom zorgen ze ervoor dat ze al hun beestige modellen persoonlijk kennen en weten wat ze kunnen. Als je je inschrijft, word je eerst uitgenodigd voor een fotoshoot. Tijdens de shoot krijgen ze een goed beeld van wat je dier kan en hoe hij reageert in zo’n setting. De beelden van deze shoot komen in het online portfolio dat opdrachtgevers kunnen doorbladeren. En natuurlijk is het voor de baasjes ook geweldig om zulke prachtige foto’s van hun dier te hebben. 

Alle baasjes krijgen ook toegang tot de Tails Academy, een online platform met filmpjes waarin ze de trainers leren kennen, tips krijgen voor de training, hondengedrag leren lezen en een impressie krijgen van het leven achter de schermen. Bovendien zijn ze lid van de besloten facebookgroep waarin de trainers extra tips meegeven en toffe uitdagingen lanceren.

#3 Op set
Tijdens opnames gaat er bijna altijd een trainer mee. Dat is fijn, want zij kennen het reilen en zeilen op set. Ze weten wie je er het beste aanspreekt, en kunnen bemiddelen als de regisseur iets te veel verwachtingen heeft. Ook kunnen ze door hun ervaring goed improviseren en zo met soms een kleine ingreep ervoor zorgen dat de opnames veel vlotter lopen. Daarnaast bewaken ze mee het welzijn van de dieren op set, want het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je viervoeter plezier beleeft aan deze ervaring. Zo kun je met een fijn en trots gevoel terugkijken op een waar avontuur!

Dit vermeldden we:

  • De website van castingbureau CastingTails
  • Het filmpje voor Lampiris: want ook katten kunnen fantastische acteerprestaties neerzetten

Is jouw dier ook een echte diva? Deel je ervaring via Facebook, Instagram of mail.

Wil je je abonneren op 'Recht voor de rAAP'? Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. Ga naar één van je favoriete kanalen hieronder:

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP