Een hond op bezoek op school? Dat kan!

Huisdieren oefenen een bijzondere kracht uit op mensen, en zeker op kinderen. Ze stimuleren ons welzijn en brengen ons in beweging. Een dier op bezoek in de klas tovert een glimlach op ieders gelaat. Het haalt de leerlingen even uit hun hoofd en stelt hen met hun gevoel in verbinding.

Werk jij op een school? Heb je een huisdier dat van knuffelen houdt? Wil je het dier graag mee naar de klas nemen, op een veilige en verantwoorde manier?

Bij AAP vzw trainen we jou en je huisdier. We leren je de signalen van je dier goed te lezen. Tijdens de training ontdek je hoe je het meeste impact hebt op de leerlingen met de bezoeken. Het effect is groot, maar het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Met het juiste doel voor ogen haal je het grootste resultaat. We geven je een breed scala aan werkvormen en oefeningen mee.

Is er bij jou op school geen leerkracht of medewerker met een aaibaar huisdier?

Geen nood, ook dan helpen we je graag. We sturen een AAI-team op pad naar jouw school. Een AAI-team bestaat uit een vrijwilliger en diens huisdier, beiden gescreend en opgeleid voor de taak. Ze komen uit jouw regio en bezoeken je school op regelmatige basis. Als er een band ontstaat, boeken we het beste resultaat.

Wil je graag een aaibaar huisdier op bezoek in jouw school?

Download de brochure

We hebben maar liefst 100 exclusieve plekken beschikbaar om samen te werken met AAP vzw en huisdieren naar zorginstellingen en scholen te brengen. En het beste nieuws? Dankzij onze geweldige sponsors kunnen we het voor een scherpe prijs aanbieden!Bij AAP vzw helpen we ook in het therapeutisch werken met dieren. Daarmee gaan we nog een stapje verder dan de bezoeksessies. Wil je daar graag meer informatie over ontvangen? Neem contact met ons op.

 

 

 

Wil je een hond of een kat inzetten in je therapeutische centrum?

AAP