Een hond als meerwaarde voor jouw school

Honden zijn fascinerende dieren. Ze slagen erin om een speciale dynamiek te creëren, en bij te dragen tot het fysieke en emotionele welzijn van kinderen. Gewoon door te zijn wie ze zijn. En dankzij AAP vzw laat jij je leerlingen het positieve effect van een speelse, aaibare en knuffelbare hond ervaren.

Leuke en leerrijke momenten gegarandeerd

Ben je leerkracht of onderwijsondersteuner en heb je een hond die van kinderen en knuffelen houdt? Dan leiden we jou en je viervoeter heel graag op om samen op een verantwoorde manier aan de slag te gaan in je klas. Zo kan je hond zorgen voor een beter welbevinden in de klas, of helpen met leren lezen of rekenen. Hoe leuk is dat!

Teach the teacher

We zetten in op een gedegen opleiding, zodat de bezoekjes van je hond in de klas stuk voor stuk succeservaringen kunnen worden. We geven je extra inzicht in het gedrag, de sterktes en de draagkracht van je hond. Ook geven we je een breed scala aan werkvormen mee waardoor je nog meer meerwaarde kunt halen uit de beestige bezoekjes. Zo krijg je een aantal leuke oefeningen mee, en komen ook de principes van Rots en Water (én hond) aan bod.

Voor de start bekijken we tijdens een persoonlijke kennismaking of dit werk iets is voor jouw hond. Daarna kun je de online opleiding starten. Na drie halve dagen vol kennis en toffe voorbeelden kun je tijdens de stagemomenten alles in de praktijk brengen en je hond meenemen naar je klas. Wij kijken mee en geven je uitgebreide feedback en tips om de sterktes van je hond nog meer in de verf te zetten. Ook na de opleiding blijven we aan de zijlijn supporteren en kun je altijd bij ons terecht met vragen. Bovendien geven we je jaarlijks een flinke dosis inspiratie mee tijdens de terugkomdagen en intervisiemomenten.

Deze uitgebreide screening, opleiding en opvolging kost €1500 per jaar per team van leerkracht en klashond.

Aamaai … 1.500 euro?!

Om verwarring uit de weg te gaan: de opleidingen zijn voor leerkrachten en hun viervoeter volledig gratis, maar als organisatie kost het ons 1.500 euro per team om een zo leerrijk mogelijke opleiding en opvolging te garanderen.

Alle opleidingen worden gegeven door experten in hun vakgebied. AAP wil hierbij enkel het beste van het beste voorzien, maar daar hangt bijgevolg dus een prijskaartje aan vast.

In eerste instantie voorziet AAP vzw deze 1.500 euro zelf. Maar om als vzw te kunnen blijven bestaan, moeten we dit bedrag na een tijdje
terugvorderen. Dit doen we zodra een klashond aan de slag gaat in een school.

Misschien is 1.500 euro een grote hap uit het budget voor je school. Daarom hebben we de mogelijkheid om met sponsorpakketten te werken. We spreken hierbij bedrijven en personen aan die volledig achter de boodschap van AAP vzw staan. Dankzij hun sponsoring kunnen wij onze diensten blijven aanbieden en kunnen jullie genieten van beestige bezoekjes.

 

 

 

Wil je een hond of een kat inzetten in je therapeutische centrum?

AAP