Een hond of kat op bezoek in je woonzorgcentrum

Honden en katten zijn fascinerende dieren. Ze slagen erin om een speciale dynamiek te creëren, en bij te dragen tot het fysieke en emotionele welzijn van mensen. Gewoon door te zijn wie ze zijn. En dankzij de AAI-teams van AAP vzw laat jij je bewoners het positieve effect van een speelse, aaibare en knuffelbare hond of kat ervaren.

Leuke momenten gegarandeerd

Een AAI-team bestaat uit een opgeleide vrijwilliger en zijn huisdier. Hun doel? GezelschAAP, blijdschAAP, vriendschAAP en beterschAAP naar jouw woonzorgcentrum brengen en je bewoners leuke momenten schenken. Een toffe activiteit met de hond of kat? Een knuffelsessie? Of een kleine wandeling? Het kan allemaal!

Opgeleide vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn allemaal opgeleid om goed om te gaan met de bewoners van je centrum. Zo werken we voor hun opleiding bijvoorbeeld samen met psychotherapeuten en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. En de huisdieren zijn natuurlijk uitvoerig gescreend en hebben het juiste karakter om je bewoners gelukkiger te maken! Dit kost 1.500 euro per jaar per team om precies te zijn.

Aamaai … 1.500 euro?!

Om verwarring uit de weg te gaan: de AAI-team opleidingen zijn voor de deelnemers volledig gratis, maar als organisatie kost het ons 1.500 euro per team om de baasjes en hun viervoeters een zo leerrijk mogelijke opleiding en opvolging te garanderen.

Alle opleidingen worden gegeven door experten in hun vakgebied. AAP wil hierbij enkel het beste van het beste voorzien voor hun teams, maar daar hangt bijgevolg dus een prijskaartje aan vast.

In eerste instantie voorziet AAP vzw deze 1.500 euro zelf. Maar om als vzw te kunnen blijven bestaan, moeten we dit bedrag na een tijdje terugvorderen. Dit doen we zodra een team gekoppeld wordt aan een woonzorgcentrum.

Maar ook voor jou is 1.500 euro mogelijks een grote hap uit het budget. Daarom hebben we de mogelijkheid om met sponsorpakketten te werken. We spreken hierbij bedrijven en personen aan die volledig achter de boodschap die AAP vzw wil overbrengen staan, en dankzij hun sponsoring kunnen wij onze diensten blijven aanbieden en kunnen jullie genieten van beestige bezoekjes.

Pakketten voor woonzorgcentra


 

 

 

Verhoog het fysieke en mentale welzijn van je bewoners en haal een hond of kat naar je woonzorgcentrum.

AAP