Een hond of kat als meerwaarde voor de bewoners van je therapeutische centrum

Honden en katten hebben de gave om gesloten mensen toch te bereiken en hun fysieke en mentale welbevinden te stimuleren. Een hond of een kat kan het vertrouwen van mensen winnen en hen doen openbloeien. Een doel waaraan de AAI-teams van AAP vzw graag hun steentje bijdragen.

Therapeutisch werken met dieren

Huisdieren kunnen een positieve bijdrage leveren aan de therapie van een patiënt. Wil je graag een hond of een kat inzetten in je therapeutische behandelingen, je patiënten een toffe ervaring schenken én hun mentale welbevinden verhogen? Dan komt een van onze AAI-teams – een goed opgeleide vrijwilliger en zijn huisdier – met veel plezier langs in jouw centrum.

Maatwerk

Dieren inzetten in je therapeutische werking vraagt om maatwerk. Daarom vragen we altijd eerst om je wensen en verwachtingen kenbaar te maken. Op basis van die info bekijken we of onze AAI-teams een meerwaarde kunnen leveren en op welke manier. Zo ben je zeker van het beste resultaat.

Uiteraard hebben onze vrijwilligers allemaal een doorgedreven opleiding genoten om goed om te gaan met de bewoners. Tijdens, en na, de opleiding krijgen de AAI-teams ondersteuning van onze experten zoals bijvoorbeeld psychotherapeuten en psychologen. Maar ook het huisdier is natuurlijk uitvoerig gescreend. Dit kost 1.500 euro per jaar per team om precies te zijn.

Aamaai … 1.500 euro?!

Om verwarring uit de weg te gaan: de AAI-team opleidingen zijn voor de deelnemers volledig gratis, maar als organisatie kost het ons 1.500 euro per team om de baasjes en hun viervoeters een zo leerrijk mogelijke opleiding en opvolging te garanderen.

Alle opleidingen worden gegeven door experten in hun vakgebied. AAP wil hierbij enkel het beste van het beste voorzien voor hun teams, maar daar hangt bijgevolg dus een prijskaartje aan vast.

In eerste instantie voorziet AAP vzw deze 1.500 euro zelf. Maar om als vzw te kunnen blijven bestaan, moeten we dit bedrag na een tijdje terugvorderen. Dit doen we zodra een team gekoppeld wordt aan een therapeutisch centrum.

Maar ook voor jou is 1.500 euro mogelijks een grote hap uit het budget. Daarom hebben we de mogelijkheid om met sponsorpakketten te werken. We spreken hierbij bedrijven en personen aan die volledig achter de boodschap die AAP vzw wil overbrengen staan, en dankzij hun sponsoring kunnen wij onze diensten blijven aanbieden en kunnen jullie genieten van beestige bezoekjes.

 

 

 

Wil je een hond of een kat inzetten in je therapeutische centrum?

AAP