Een hond op bezoek in jouw therapeutisch centrum? Dat kan!

Honden en katten zijn fascinerende dieren. Ze doen ons beter voelen, gewoon door te zijn wie ze zijn. Ze hebben de gave om tot mensen door te dringen, ook als ze eerder gesloten zijn, en hen te doen openbloeien. Wil jij de bewoners of patiënten van jouw therapeutische instelling een fijn moment bezorgen? Wil je hen het positieve effect van dieren laten ervaren?

AAI-team tot de dienst

Onze opgeleide teams komen graag bij jou langs. Een AAI-team bestaat uit een vrijwilliger of medewerker en een huisdier. Beiden zijn door ons gescreend en getraind voor de taak. Een toffe activiteit met hond of kat? Een knuffelsessie? Een korte wandeling? Het kan allemaal.

We kiezen niet voor losse bezoeken, maar gaan een samenwerking aan voor een jaar. Steeds hetzelfde AAI-team komt over de vloer, zodat er een band ontstaat. Op die manier realiseren we samen het meeste impact. Met de meeste therapeutische instellingen werken we jaren samen.

Training door experten

Onze vrijwilligers weten dankzij hun opleiding hoe ze op de juiste manier met de doelgroep omgaan. Zij krijgen advies en training van experten zoals psychologen en psychotherapeuten. Alle opleidingen worden gegeven door experten in hun vakgebied. Ook de dieren zijn gescreend voor de taak die hen wacht. Hun welzijn is cruciaal. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat zij houden van contact met mensen.

Na de opleiding en de stage gaat het AAI-team aan de slag. Ook na de initiële training investeren we in de vorming van de teams. We houden de vinger aan de pols bij jullie in de instelling en we volgen de teams van dichtbij op om te zien hoe de samenwerking loopt.

Wil jij graag regelmatig zo’n fantastisch AAI-team bij jou op bezoek in het therapeutisch centrum?

Download de brochure

We hebben maar liefst 100 exclusieve plekken beschikbaar om samen te werken met AAP vzw en huisdieren naar zorginstellingen en scholen te brengen. En het beste nieuws? Dankzij onze geweldige sponsors kunnen we het voor een scherpe prijs aanbieden!Bij AAP vzw helpen we ook in het therapeutisch werken met dieren. Daarmee gaan we nog een stapje verder dan de bezoeksessies. Wil je daar graag meer informatie over ontvangen? Neem contact met ons op.

 

 

 

Wil je een hond of een kat inzetten in je therapeutische centrum?

AAP