AAI-teams

Contact met dieren brengt zo veel voordelen met zich mee. Een dier brengt je namelijk letterlijk in beweging. Bovendien komen er ook allerlei gelukshormonen vrij als je een hond aait. De hartslag en bloeddruk dalen, en ook is er een positieve invloed op de hersenen.

Wil jij de bewoners van een woonzorgcentrum ook laten genieten van het contact met dieren?

De AAI-teams bestaan uit opgeleide baasjes en hun honden die het leuk vinden om ouderen een bezoekje te brengen. Ze trekken op regelmatige basis naar woonzorgcentra of dienstencentra. Samen met de bewoners doen ze een activiteit of maken ze tijd voor een knuffelsessie.

Bij AAP vinden we het belangrijk dat onze AAI-teams beslagen ten ijs komen. Daarom worden alle baasjes eerst opgeleid. Zo leren ze niet alleen waar de sterktes van hun hond liggen, maar krijgen ze ook handvatten om bijvoorbeeld om te gaan met dementie. De opleidingen worden dan ook samen gegeven met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

We kiezen ook bewust voor een gedegen opvolging van onze teams. Elk dier is een levend wezen dat blijft evolueren en bijleren. Soms zit een baasje met een probleem of vraag en dan willen we hen met raad en daad bijstaan. Elk jaar worden er daarom terugkomdagen georganiseerd, waarbij onze AAI-teams inspiratie opdoen en nieuwe inzichten krijgen. Ieder team krijgt verder individuele begeleiding tijdens geregelde werkvloerbezoeken.

Zo weet je zeker dat de bezoeken van het AAI-team op een veilige en verantwoorde manier gebeuren.

Interesse om zelf met je hond
een AAI-team te vormen?

Heb je een leuke viervoeter die dol is op mensen? En heb je zelf ook zin om regelmatig een bezoekje te brengen aan een woonzorgcentrum of dienstencentrum?

Als je graag aan de slag wil als AAI-team, kijken we eerst of je hond daarvoor geschikt is. Daarna zorgen wij voor een opleiding, waarin je leert waar de sterktes van je hond liggen en hoe je eventuele stress-signalen kunt herkennen. Ook krijg je inzicht in de verschillende aspecten van dementie en geven we je al een flinke dosis inspiratie mee voor op de werkvloer.

Elk jaar word je uitgenodigd voor een aantal terugkomdagen, waarop we steeds rond een thema werken. Je gaat gegarandeerd naar huis met nieuwe inzichten en ideeën.

Onze honden zijn levende wezens die blijven bijleren en veranderen. Daarom vinden we het belangrijk om iedereen ook individueel te blijven opvolgen en ondersteunen. Je kunt dus zeker op ons rekenen als je vragen hebt.

Wil je meer weten? Stuur ons gerust een mailtje of bel ons op  03 887 72 21.

Wil je graag een AAI-team op bezoek?

Werk je in een woonzorgcentrum of dienstencentrum en wil je de bewoners en bezoekers ook eens laten genieten van deze waardevolle contacten? Of wil je een bezoekje cadeau geven? De opgeleide en geselecteerde AAI-teams komen graag eens langs!

Het contact met dieren zorgt voor zo veel mooie momenten. Daarnaast is het ook goed voor de gezondheid én je humeur!

Natuurlijk is het belangrijk dat de interactie tussen mensen en dieren steeds op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. Daarom worden alle AAI-teams opgeleid en nauw opgevolgd. Ze hebben niet alleen een gedegen inzicht in diergedrag, maar ook in de problematieken die ze in een woonzorgcentrum kunnen tegenkomen. Bovendien bruisen ze allemaal van de originele ideeën om de contacten tussen hun dieren en de bewoners nog kwalitatiever te maken!

Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Met een eenmalig bezoekje kun je eens ervaren hoe onze AAI-teams werken en wat voor mooie effecten het contact met dieren met zich meebrengt. Als je kiest voor meerdere bezoeken, kunnen de bewoners ook echt een band opbouwen met de honden en de baasjes. Zo wordt elk bezoek nóg waardevoller.

Kostprijs

Pakket 1

1 bezoek
60€/bezoek*

Pakket 2

4 bezoeken/jaar
40€/bezoek of 160€*

Pakket 3

8–12 bezoeken/jaar
30€/bezoek of 240€*

Pakket 4

min 20 bezoeken/jaar
15€/bezoek of 300€*

* exclusief btw

opleidingen

Jaarlijks geven wij opleidingen in kleine groepjes (maximum 8 personen). Zo kunnen we heel interactief aan de slag en kan je samen met je viervoeter aan de slag binnen het WZC/DC. Dit steeds onder professioneel toezicht.

Voor de opleiding maken we graag eerst kennis. We willen graag dat iedereen vanuit de juiste insteek de opleiding volgt. Heb je nog steeds veel zin om van start te gaan, dan kan je inschrijven voor de opleiding.

De opleiding start eerst met een testing van de dieren. Zo hebben we al een beeld van het temperament, de vaardigheden en eigenschappen van jouw hond. Nadien volgen er 4 opleidingsdagen waar theorie en praktijk zich afwisselen. Na deze 4 opleidingsdagen volgen er 4 praktijkmomenten, in de vorm van een stage.

Als je op het einde geslaagd bent, kan je helemaal zelfstandig aan de slag. Wij zorgen voor de verdere ondersteuning. In ruil vragen wij een minimaal aantal bezoekjes af te leggen in een WZC/DC.

Kijk ook eens naar de thema’s van onze jaarlijkse terugkomdagen voor de gecertificeerde AAI-teams:

Opleiding mei '19 // Deurne*

  • 31 mei (13u – 17u)
  • 6 juni (13u – 17u)
  • 13 juni (13u – 17u)
  • 21 juni (13u – 17u)

Locatie: WZC Ruggeveld, Ruggeveldlaan 55 te 2100 Deurne

*er zijn een aantal plekjes specifiek beschikbaar ihkv de burgerbegroting voor mensen wonende te 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 Antwerpen.

Opleiding sep '19 // Berchem*

  • 12 september (9u – 13u)
  • 19 september (9u – 13u)
  • 26 september (9u – 13u)
  • 3 oktober (9u – 13u)

Locatie: WZC Sint Maria, Vredestraat 93 te 2600 Berchem

*er zijn een aantal plekjes specifiek beschikbaar ihkv de burgerbegroting voor mensen wonende te 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 Antwerpen.

 

Opleiding '20

De opleidingen voor 2020 zullen doorheen Vlaanderen georganiseerd worden. Meer info volgt.

Terugkomdag 1

Maandag 6 mei 2019: Voor deze terugkomdag ontvangen we Miet Vanhassel van Nice to Miet You.

Terugkomdag 2

datum nog te bepalen

Terugkomdag 3

datum nog te bepalen

ONTDEK OOK

De projecten van AAP hebben één ding gemeen: we zetten in op mensen én dieren. Het contact met dieren kan zo veel moois teweeg brengen.

Aallez

Via Aallez brengen we huisdiereigenaren en 55-plussers met elkaar in contact om voor alle partijen een grote PLUS te creëren.

Meer info

Onze AAI teams

Marina Broucke

Joy, Lya en Minnie

Ineke Caron

Rik

Ilse Engeler

Bodie en Bubbles

Helga Lyssens

Timmy

Anne Turfkruijer

Lex

Luc Van den Steen

Lucky

Annie Versaen

Sushi en Mila

Sandrine Verstraete

Spencer en Luna

Candy Ylen

Farine en Jelke