#podcast03: Osteopathie voor huisdieren

[ 26-05-2020 ]

Wat is osteopathie juist? Wat doet het voor je huisdier? En waarom is het belangrijk? Kris De Ceulaer geeft je een antwoord op al deze vragen en nog veel meer.

Kris De Ceulaer is afgestudeerd als dierenarts en heeft hierna osteopathie, acupunctuur en Chinese voedingsleer bijgestudeerd. Momenteel is ze niet meer actief als dierenarts, maar is ze voornamelijk bezig met haar andere passies.

Dingen die je zeker moet weten:

#1 Wanneer ga je naar een dieren osteopaat?
Kris behandelt voornamelijk huisdieren met klachten. Vaak horen daar senior dieren bij. Osteopathie is geschikt voor bv. een hernia (waarbij liefst geen verlamming is), ouderdomsklachten, overbelasting, stijfheid, manken, niet meer kunnen springen, een verschot,… Het mooie aan dierenosteopathie is dat ze naar het geheel kijken. Zo behandelen ze niet enkel de poot waar het 'probleem' zich voordoet, maar ook de andere drie. Dit omdat een dier zijn pijnlijke poot wil ontlasten en daardoor zijn andere poten extra belast.

#2 Dieren osteopathie kan soms wonderen doen
Wist je dat Kris een kat behandelt die niet meer kon springen? En deze het niet toeliet dat je aan haar rug kwam? Er was een scan genomen, bloed afgenomen,… maar in de reguliere geneeskunde vonden ze helemaal niets. De enige oplossing waren pijnstillers. Kris behandelde de kat met acupunctuur, werkte manueel vanuit de buik en deed lasertherapie op de rug. Na de 1ste behandeling mochten de baasjes terug redelijk goed aan de rug komen. En na 3 behandelingen kon de kat terug springen, speelde ze terug en zat ze weer vol levensvreugde. Wel daar worden wij mee vrolijk van!

#3 Ga alsjeblieft naar de dierenosteopaat als je huisdier jong is
Je gaat best preventief met je huisdier naar een dierenosteopaat als ze nog jong zijn. Zo leren ze op de tafel staan en “gevoeld” te worden. In de groei is het belangrijk om ze een beetje bij te sturen. Je gaat dan om de zoveel tijd eens langs. Dit tot ze op een bepaalde leeftijd komen waar ze meer en meer problemen krijgen en veel vastzitten door bv. sporten. Hier is dan de mogelijkheid om meer langs te komen. Het maakt echt een verschil voor je huisdier!

Dingen die we vermeld hebben:

We hopen alvast dat je interesse gewekt is om met jouw dier ook eens naar een dierenosteopaat te gaan. Deel je ervaring via Facebook, Instagram of mail.

Wil je je abonneren op 'Recht voor de rAAP'? Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. Ga naar één van je favoriete kanalen hieronder:

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP