• Plusbaasje voor windhond Fanny

Plusbaasje voor windhond Fanny

[ 27-03-2019 ]

Hilde Beerten en haar partner – baasjes van de zachtaardige windhond Fanny – hebben een drukke job. Om te voorkomen dat Fanny lange dagen alleen thuis moest zitten, vroegen ze vrienden en kennissen om hulp, en werkten ze regelmatig van thuis uit. Maar dat betekende veel puzzelen. Om de planninguitdaging wat minder groot te maken én iemand anders ook te laten genieten van het aangename gezelschap van hun hond, nam Hilde contact op met AAP.

Hilde: “Ik heb AAP op Facebook leren kennen en vond het systeem van een plusbaasje erg interessant. Ik was ervan overtuigd dat ik op die manier iemand kon vinden die tijd had om voor Fanny te zorgen als wij uit werken waren. Ik vulde de beknopte onlinevragenlijst in en kreeg even later telefoon van Eef van AAP.”

Match met Rita

Eef gaf me meer informatie over AAP en het systeem van een plusbaasje. Ze vroeg me ook om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Daarop kon ik onder meer aangeven wat voor een hond Fanny is, wat ze nodig heeft, en op welke momenten ik graag had dat het plusbaasje tijd met haar doorbracht. Met mijn input ging AAP op zoek naar een goede match. En die hebben ze gevonden: Rita.”

Een band opbouwen

“AAP bezorgde me de contactgegevens van Rita. Twee dagen later hebben we op een mooie dag in februari bij ons thuis afgesproken. Het eerste contact was heel open en gezellig. Fanny is een rustige hond en heeft wat tijd nodig om iemand te leren kennen. Daarom is Rita de eerste twee weken regelmatig langsgekomen en met ons mee gaan wandelen. Zo bouwde ze een band op met Fanny én had ze de beweging die ze wilde.”

Iedereen tevreden

“Na twee weken trok Rita er met Fanny alleen opuit. Nu komt ze drie keer per week langs om tijd met Fanny door te brengen. Alles verloopt goed. Eigenlijk beter dan ik verwacht had. Ik zie dat Fanny en Rita tevreden zijn. En wij zijn dat natuurlijk ook.”

Rust dankzij AAP

“AAP heeft voor meer rust in ons leven gezorgd. Fanny is bij haar plusbaasje in goede handen. Wij hoeven ons niet meer zo te haasten om na de werkdag thuis te raken en het puzzelwerk is heel wat eenvoudiger. Ik bel in het weekend gewoon met Rita om af te spreken wanneer ze in de volgende week zal langskomen.”

Plusbaasje = een aanrader

“Ik zou AAP zeker aan andere hondeneigenaars aanraden. Ze hebben gezorgd voor een goede match én volgen alles ook heel goed op. Ze houden de vinger aan de pols. Ik vertel andere mensen vaak over ons plusbaasje. Die term is nog een beetje onbekend op dit moment, maar ik leg altijd met veel plezier uit wat dat precies is.”

Wil je net zoals Hilde kunnen rekenen op iemand die je hond liefde en aandacht geeft als jij er niet bent? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP