• Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2021

[ 25-07-2022 ]

2021, wat een onvoorspelbaar jaar!? Helaas beheerste Covid-19 nog een groot deel van ons leven maar het was ook een jaar voor leuke samenwerkingen, nieuwe opportuniteiten en vooral veel lachende (dieren)gezichten.

Verbinding, expertise en zorg zijn de kernwaarden van AAP en vormen de basis van onze activiteiten. Vooral verbinding was in 2021 een grote uitdaging, omdat we vaak workshops of één op één sessies geven aan kwetsbare groepen, zoals bewoners van woonzorgcentra of jongeren in therapeutische centra.

Het was door de wisselende coronamaatregelen dus opnieuw een jaar met veel onduidelijkheid over wat wel en niet mocht. Maar snel schakelen en positief blijven, dat kunnen we!

Met Aallez hebben we nieuwe initiatieven opgestart zoals beestige wandelingen en activiteiten voor baasjes en plusbaasjes, maar ook extra overleg met collega’s rond noodzorg.

In 2021 zijn onze AAI-teams volop gegroeid, met negen extra teams in Oost-Vlaanderen en zes extra teams in Antwerpen. De vraag naar onze expertise rond therapeutische zorg breidt ook verder uit, met een bezoekje aan het FPC in Antwerpen en Tilia in Sint-Niklaas.

Via Aahzo werken we opnieuw samen met de Stad Antwerpen en ook de stadswachters van Leuven zijn helemaal mee. Daarnaast zijn we gestart met een traject om honden ontspannen alleen te leren zijn.

Afgelopen zomer hebben we ook heel wat jongeren blij mogen maken via de organisatie To Walk Again. We hebben daarnaast een nieuw project in het onderwijs opgezet met klashond Jamie, waar je volgend jaar ongetwijfeld meer over zal horen.

We mochten Happiness Manager Severine verwelkomen, die al voor veel geluk heeft gezorgd in ons verbouwd Apenkot ‘t Zand, samen met onze nieuwe mascotte Korneel!

Collega Laurie heeft ons dan weer heel wat geleerd over gedragsproblemen bij dieren met haar kersvers diploma Animial Behaviour Technician.

Een verwarrend jaar dat we hebben samengevat in ons jaarverslag. Maar wel eentje vol transformatie en groei, ook op financieel vlak, waar we enorm trots op zijn.

We kijken alvast uit naar 2022, naar de projecten die op de planning staan en de mensen en dieren die we nog zullen ontmoeten. Zet zaterdag 1 oktober alvast in je agenda, want dan vieren we samen het vijfjarig bestaan van vzw AAP in hondenschool de Trouwe Vriend te Zwijndrecht!

Tot dan?

Joke Decru 
Directeur AAP vzw


Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP