• Groot nieuws! We gaan de AAP uithangen in Leuven!

Groot nieuws! We gaan de AAP uithangen in Leuven!

[ 14-02-2023 ]

Eindelijk is het zover! AAP blijft groeien en breidt verder uit. Na Antwerpen en Mechelen is nu ook Leuven aan de beurt! Vandaag, dinsdag 14 februari stellen we in samenwerking met Stad Leuven trots het project Aallez voor aan alle Leuvenaars. Dat we dit op Valentijn doen, is natuurlijk geen toeval. Want ook wij vieren dé dag van de Liefde, alleen wat anders bekeken.

Het project Aallez heeft als doel om zoveel mogelijk huisdieren een zorgzaam plusbaasje te geven. Dit plusbaasje zorgt mee voor de viervoeter op afgesproken momenten. Zo zorgen we voor minder eenzame huisdieren wanneer het baasje even van huis is. Tegelijkertijd hebben de dieren een positief effect op het sociale leven en de gezondheid van het plusbaasje. Geweldig, toch?

AAP vzw begeleidt de “match” tussen een plusbaasje en een huisdiereigenaar. Zo’n plusbaasje kan bijvoorbeeld op vaste momenten met je hond gaan wandelen wanneer je wat minder te been bent of knuffelen met je kat wanneer je lange dagen moet gaan werken. Het dier gaat naar het plusbaasje, of het plusbaasje komt thuis op bezoek. Dat wordt allemaal vooraf afgesproken. Als plusbaasje ben je ook verzekerd en kan je naast de dierenliefde die je zal ontvangen ook genieten van fijne geluksmomentjes met andere plusbaasjes! Als dat geen Liefde met grote L is!

Vanuit Aallez streven we ernaar om zowel mens als dier dichter bij elkaar te brengen. Niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor de mensen. Zo kan de eigenaar met een gerust hart de deur uitgaan, wetende dat de dag van zijn huisdier doorbroken wordt. En het plusbaasje maakt mee deel uit van een beestige community van baasjes en plusbaasjes. Naast het versterken van dit sociaal weefsel heeft het project uiteraard een positieve weerslag op dierenwelzijn. Dieren die niet de hele dag alleen moeten zitten en kunnen genieten van voldoende speel- en wandelmomentjes zijn gelukkigere dieren.

Meer weten? Contacteer ons op Aallez@aapvzw.be of 03/887.72.21

Plusbaasje vinden of worden? Surf snel naar www.aapvzw.be/aallez

Ben je van Leuven en wil je ons graag beter leren kennen? Van harte welkom met of zonder huisdier op ons eerste KnuffelKaffee op maandag 13 maart in Hal 5. Alle info en inschrijven kan je vinden op de website van Leuven.

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP