• Alles over honden: nieuw aanbod voor het lager onderwijs

Alles over honden: nieuw aanbod voor het lager onderwijs

[ 04-11-2020 ]

Wat vinden we het jammer dat we niet meer bij onze jongste dierenvrienden op bezoek kunnen met onze Kwispels in de Klas! In die workshops voor lagere scholen in Antwerpen leren we kinderen alles over honden, samen met onze kwispelende assistent. Waardevolle lessen, waarbij bange kinderen een hond beter leren kennen, hun angst overwinnen of leren hoe ze het beste reageren, en waarbij hondenliefhebbers nóg meer te weten komen over hun favoriete dier.

Daarom bieden we eenmalig een digitaal lespakket aan: alles over honden! Voor alle klassen die hun workshops in het water zagen vallen, én ineens voor alle geïnteresseerde leerkrachten in Vlaanderen! Wekelijks krijg je een hoofdstukje rond een bepaald thema, met een korte video en lesmateriaal om zelf in de klas mee aan de slag te gaan:

- Hoe werden honden onze beste vrienden? Welke rassen bestaan er?

- Wat kunnen ze allemaal?

- Wat hebben ze nodig om gelukkig te zijn bij hun baasje?

- Hoe zie je hoe een hond zich voelt?

- Wat doe je als je bang bent voor een hond? Of als je hem wil aaien?

We starten in de week van 16 november. Inschrijven is helemaal gratis en kan via deze link. Je krijgt dan tot aan de kerstvakantie toegang tot een besloten groep waar je wekelijks het nieuwe materiaal kunt vinden. Je kunt er ook vragen stellen en ideeën delen om elkaar te inspireren.

Heb je in de tussentijd nog vragen? Contacteer ons gerust via laurie@aapvzw.be

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP