• Waarom een AAI-team vormen veel voldoening brengt?

Waarom een AAI-team vormen veel voldoening brengt?

[ 29-01-2020 ]

Cindy en Utah, een aaibaar AAI-team

Haar liefde voor dieren en haar drang om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Dat waren de belangrijkste redenen voor Cindy Vanhuylebroeck uit Zaventem om samen met haar hond Utah een AAI-team te vormen.

Cindy: “Ik had op Facebook al weleens een post over AAP en AAI-teams gezien en wist dus waarmee ze bezig waren. AAI-teams fleuren de dag van bewoners in woonzorgcentra op. Ik ben zelf in de zorg actief en weet hoe groot hun behoefte aan contact is. Dus besloot ik Joke te bellen om meer uitleg te vragen en te kijken of Utah en ik een AAI-team konden vormen.”

Geschikt als AAI-team

“Bij AAP gaan ze zorgvuldig en heel gemoedelijk te werk. Ik werd uitgenodigd om samen met Utah langs te gaan bij Joke. Daar hebben we uitgebreid gebabbeld en kon Joke kijken of Utah een geschikt AAI-dier was. Nu moet je weten dat Utah bijzonder aaibaar is en heel erg van knuffelen houdt. Het gevolg? We mochten starten aan de opleiding om een AAI-team te vormen.

Leuke opleiding

“Die opleiding duurde vier keer een halve dag en was heel erg leuk en leerrijk. Je krijgt er bijvoorbeeld de handvatten aangereikt om goed met je doelgroep te kunnen omgaan. Ik vond het ook heel interessant dat Utah niet bij elke sessie aanwezig mocht zijn. Het gaf mij de kans om beter te observeren. En dat leidde tot goede inzichten, want ik kreeg een beter beeld van de dynamiek die er speelt tussen hond, baasje en bewoner.”

Veel voldoening

“Ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb om een AAI-team te vormen. Het geeft me heel veel voldoening. Je ziet bewoners echt genieten. Soms beginnen demente bewoners die anders zelden iets vertellen, honderduit te praten over vroeger terwijl ze Utah knuffelen en aaien. En die geniet er zelf ook zichtbaar van. Het is heel fijn om op die manier mijn steentje te kunnen bijdragen tot een warmere samenleving.”

Wil je net zoals Cindy uit Zaventem samen met je huisdier een AAI-team vormen?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of meld je aan als vrijwilliger.

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP