• Thomas stofzuiger: een partner in het dierenhuishouden?

Thomas stofzuiger: een partner in het dierenhuishouden?

[ 08-12-2020 ]

Afgelopen weken hebben Thomas en ik veel tijd doorgebracht. En voordat jullie een beeld vormen van Thomas – het is een gewone stofzuiger. Nu, gewoon zou ik hem ook niet noemen want hij is mijn nieuwe vaste partner binnen mijn huishouden. Ik zou hem niet meer kunnen missen…

Thomas-stofzuigers had AAP vzw gecontacteerd om de Cycloon hybrid pet & friends uit te testen. Een zakloze cycloonstofzuiger die dierenharen verwijdert en de lucht merkbaar zou verfrissen. Als je als merk zulke zaken claimt, dan wil je dat een objectief panel de proef op de som neemt. Daarom volgt Thomas mij al een tijdje door mijn huishouden en helpt me bij de dagelijkse klussen. Ik geef hier eerlijk mijn bevindingen mee. Hopelijk kan het jullie inspireren want het is vaak een hele klus: je huis proper houden én dieren hebben.

Pre-Thomas-periode

Voor Thomas in mijn leven kwam, had ik een draadloze steelstofzuiger. Een vreselijk handig ding: niet te groot, niet te zwaar, snel boven te halen als er een stofzuigklusje is. Ik was dus zeker fan van mijn steelstofzuiger. Toen Thomas toekwam was dat wel iets waar ik tegenop keek, terug een serieuze bak om mee rond te zeulen, terug een draad waar je aan vast hing. Maar omdat iedereen een kans verdient, is Thomas wel uit zijn doos mogen komen.

Het was even kijken en zoeken omdat Thomas niet alleen kwam. Thomas werd samen met een Easybox en een AQUA-FreshAir-box geleverd. Daarnaast zitten er ook twee verschillende mondstukken bij – dus voor elke vloer wat wils. Uiteraard heb je ook kleinere opzetstukken zodat moeilijk bereikbare kantjes en hoekjes, of de spleten in je zetel, makkelijk te reinigen zijn.

Met Thomas aan mijn zijde

Wat mij direct opvalt bij het gebruik van Thomas is hoe krachtig deze stofzuiger is. Vuil en haren worden vlot naar binnen gezogen. Je hebt verschillende standen in zuigkracht dus ook hier kan je mee spelen. Daarnaast rolt hij makkelijk door het huis en kan je met de opzetstukken in de kleinste hoekjes geraken.

De Easybox, de opvangbak, is behoorlijk groot dus deze zit niet snel vol. Hij heeft ook een makkelijke manier van legen waarbij er opmerkelijk minder gedoe is. Deze stofzuiger wordt echt getypeerd door gebruiksgemak. Het is een ware ontdekkingstocht geweest en nog steeds kom ik leuke extraatjes tegen – dit komt omdat ik eigenlijk gewoon aan de slag ben gegaan met Thomas zonder de handleiding helemaal door te nemen.

Leuke extraatjes aan Thomas:

  • Lang snoer.
  • Klepjes aan de mondstukken voor als er zaken vast komen te zitten. Je doet het klepje open, haalt eruit wat vastzit, en je kan weer verder.
  • Makkelijke manier van het stof te ledigen in de vuilbak.
  • Vlot wendbaar.
  • Stevig design.
  • Enorm krachtig in zijn zuigkracht

Thomas is niet bang van wat water

Een bureau, 4 honden die op bezoek zijn geweest én nat weer. Ik moet er geen tekening bij maken dat onze bureau er smerig bijlag en naar natte hond stonk. Ideaal om Thomas uit te testen. Want met de AQUA-Fresh-Air-box zou ik enerzijds alle vuiligheid makkelijk moeten kunnen opzuigen én de geur zou moeten verdwijnen dankzij het water in de box.

Omdat een (natte) hondengeur wel hardnekkig kan zijn, was ik heel nieuwsgierig hoe Thomas hier mee aan de slag ging. Bureau helemaal gestofzuigd. Dit ging erg vlot om alle vuiligheid op te zuigen. Maar ook de geur die er hing, was opmerkelijk verbeterd.

Nadien ook nog een paar keer de proef op de som genomen en het is fenomenaal hoe het help om de AQUA-Fresh-Air-box te gebruiken om de ruimte te verfrissen. Dat vind ik echt wel heel dankbaar aan het gebruik met Thomas.

Nog een leuk extraatje als je met deze box werkt, je kan water ook makkelijk opzuigen. Bij ons wordt geregeld de drinkbak van de hond omgestoten. Thomas wordt bovengehaald en het water wordt in een keer weggezogen. Heel handig.

Waar laat Thomas al eens een steek vallen?

Ben ik fan van Thomas? Absoluut. Maar zoals steeds is niet alles rozengeur en maneschijn. Thomas is groot en log. Als hij op zijn eigen pootjes mag staan, heb je daar geen last van, het is vooral bij het verplaatsen van Thomas van de ene naar de andere verdieping, of om de trappen te doen.

Als je met de AQUA-Fresh-Air-box gewerkt hebt, moet je die wel direct uitspoelen. Ik denk niet dat het interessant is om water met vuiligheid een paar dagen te laten staan. Dat geeft dus nog wat extra werk, en je moet er wel aan denken.

Als ik een klein beetje mag muggenziften, dan zou het ook wel ontzettend dankbaar zijn als er een opbergsysteem bij Thomas zou zitten. Niet voor Thomas zelf, wel voor de vele attributen die bijgeleverd worden.

Thomas mag blijven

Wij blijven Thomas gebruiken. Ik vind hem heel handig voor de wekelijkse kuis, juist omdat hij zo krachtig is en de extraatjes bezit. Is onze steelstofzuiger dan afgedankt? Nee, want met een hond en kind in huis, is het dankbaar om nog steeds iets snel bij de hand te hebben. Maar we zijn heel blij met het feit dat beiden stofzuigers complementair zijn ?

Omdat we fan zijn

Omdat we fan zijn van Thomas, mogen we er eentje gegeven. Ga naar onze facebookpagina of Instagram en doe mee aan de actie tem 15 december 2020. Veel succes en wie weet komt Thomas ook jouw huishouden verlichten!

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP