• Plusbaasje vindt wandelmaatje

Plusbaasje vindt wandelmaatje

[ 15-01-2020 ]

Rita Van Damme is sinds kort op pensioen. Dat betekent opeens veel tijd om in te vullen zoals zij dat wil. Die puzzel is nog niet gelegd, maar twee dingen wist Rita zeker: ze wilde de mogelijkheid behouden om haar tijd vrij in te delen én ze wilde een hond als wandelmaatje om wat meer te bewegen en een fijne tijd mee door te brengen. Als plusbaasje bij AAP werden al haar wensen ingevuld!

Rita: “Ik ben alleenstaande en net op pensioen. Ik had al vaak gedacht dat een hond in huis wel gezellig zou zijn. En tegelijk een motivatie om meer te gaan wandelen. Maar op een appartement is het niet evident om een hond te houden. Bovendien betekent een hond ook dat je een beetje vrijheid moet opgeven. Want je moet er voor hem zijn. Daarnaast had ik nog nooit een huisdier gehad en was er dus wat drempelvrees. Een advertentie van AAP vzw voor plusbaasjes in het A-blad van Antwerpen bracht de oplossing.”

Op zoek naar de perfecte match

“Ik vulde het onlineformulier in en kreeg enkele dagen later telefoon van Eef. Ze gaf me meer informatie over AAP en het systeem van een plusbaasje. Ze vroeg me ook naar mijn motivatie en naar het type hond dat ik graag wilde. Niet veel later bracht ze me in contact met een hondeneigenaar. Maar uit het gesprek bleek dat de hond te groot, enthousiast en sterk voor mij zou zijn. Geen probleem. Eef ging meteen op zoek naar een match.”

Met Fanny eropuit

“En die match had ik meteen met Hilde en haar windhond Fanny. We zijn samen enkele keren gaan wandelen en dat verliep heel goed. Daarna ben ik Fanny enkele keren gaan uitlaten in de tuin wanneer Hilde gaan werken was. Na twee weken ben ik er dan alleen met Fanny opuit getrokken.”

Goede ondersteuning

“AAP heeft ook veel aandacht voor de plusbaasjes en biedt goede ondersteuning. Ze bellen je op om te horen hoe het gaat en je kunt altijd bij hen terecht. Bovendien organiseren ze ook regelmatig events voor plusbaasjes. Ik ben helaas nog niet kunnen gaan. Maar als er binnenkort een event bij mij in de buurt is, ga ik er zeker naartoe. Misschien zelfs met Fanny!”

Wil je net zoals Rita een wandelmaatje om samen toffe momenten te beleven? Word dan ook een plusbaasje. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP