• Kan wandelen in een stad met je hond leuk zijn? Wij denken van wel!

Kan wandelen in een stad met je hond leuk zijn? Wij denken van wel!

[ 04-12-2019 ]

Wanneer je naar een stad trekt, lijkt gaan wandelen met je hond niet heel evident. Toch kan wandelen in de stad wél leuk zijn. Wij van AAP vzw ontkrachten enkele mythes, en geven je tips en tricks, zodat jouw hond volgende keer zijn ogen niet kan geloven als jullie gaan wandelen.

Mythe 1: In steden is het veel te druk om te gaan wandelen

Afhankelijk waar je gaat wandelen, is het inderdaad veel te druk. Je kunt dan ook best niet gaan wandelen in de grote winkelstraten, maar eerder de kleinere wegen ernaast nemen, zodat jullie niet de hele tijd moeten slenteren, maar gewoon op jullie tempo door kunnen wandelen.

Mythe 2: In een stad is geen groen, waar je hond kan gaan snuffelen

Ze zijn misschien niet altijd even dichtbij, maar in heel wat steden zijn er kleine parkjes, waar je met je viervoeter kan gaan ravotten. Of sommige steden hebben ook vijvertjes of fonteinen waar je eendjes kan bekijken, of verkoeling kan zoeken in de zomer.

En als deze plaatsen er niet zijn, hebben veel steden een hondenwei voorzien, speciaal zodat jij je hond de vrijheid kan gunnen tijdens de wandeling.

Mythe 3: In een stad wandelen is heel saai voor je hond

Je kan ervoor kiezen om elke keer dezelfde route te nemen, maar het is voor je hond al veel leuker als je regelmatig langs andere straten wandelt. Zo vangt hij nieuwe geuren op die hij zeker en vast uitgebreid wil besnuffelen.

Maar je kan je hondenwandeling ook op andere manieren interessanter maken, hieronder vind je enkele tips en tricks:

1) De perfecte slalom

Er zijn in steden heel wat paaltjes en bomen, waar je met je hond rond kan slalommen. Wanneer je je hond uitdaagt tijdens de wandeling, zul je hem helemaal zien opleven.

2) Omhoog en omlaag

Laat je viervoeter eens snel over een bankje of een brugje rennen, of over een boomstam springen, zodat hij op een leuke manier al zijn energie kwijt kan.

3) De vloer is lava

Er worden in steden vaak wegmarkeringen aangebracht, daag daarom jezelf en je hond eens uit om alleen over deze lijnen te lopen, want de rest is lava.

4) Laat je hond onverwacht trucjes doen

Stop onverwacht even met wandelen om je lievelingsdier een trucje te laten doen, zoals gaan zitten, liggen of rollen. En vergeet zeker niet om je hond nadien even te belonen!

5) Neem eens een vriendje mee

Misschien vindt je hond het wel fijn om samen te wandelen, dus ga af en toe eens met iemand anders op stap. Zo heeft je hond een maatje om onderweg mee te spelen, en heb jij iemand om gezellig mee te babbelen. Win-win, toch?

AAP vzw test voor jou uit of je stad wel dog-proof is. Deze maand gingen we naar de stad Mechelen. Is de stad dog-proof? Dat ontdek je door de vlog hierboven te bekijken!

Wil je nog meer tips over hoe je je hondenwandeling interessanter kan maken?

Wandel dan mee met de Beestige Wandeling van AAP vzw. We hebben speciaal voor jou en je lievelingsdier een fijne wandeling uitgedokterd, vol uitdagingen en plezier.

En dat is nog niet alles … want als er500 honden deelnemen aan deze wandeling, dan heeft AAP vzw een verassing voor jou in petto! Dus schrijf je snel in voor de Beestige Wandeling op 18 of 22 december in Mechelen. Tot dan!

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP