• Hoe combineer je een job met een huisdier?

Hoe combineer je een job met een huisdier?

[ 29-04-2020 ]

Door de huidige COVID-19 situatie zijn sommige mensen nu 24/7 bij hun huisdieren. Is het je opgevallen dat je viervoeter extra geniet van jouw aandacht en vaak naast jou komt liggen en om aaitjes vraagt? Helemaal niet erg natuurlijk, want stiekem genieten we daar allemaal heel erg van...

Nu zit je huisdier in een ‘luxesituatie’, maar je weet dat dit niet gaat blijven duren. Vanaf het moment dat je terug mag gaan werken, is je huisdier weer vaker alleen. De meeste dieren passen zich snel aan, maar wat als jouw viervoeter wat meer moeite heeft met de overgang? AAP helpt je dan graag! 

AAP heeft dé oplossing

We weten dat het niet altijd makkelijk is om met een (drukke) job en een vol leven je dier altijd alle tijd en aandacht te geven. Daarom zoeken we graag een plusbaasje voor je viervoeter! 

Dankzij het project Aallez is het haalbaar om de perfecte combinatie te maken. Je zal met een gerust hart kunnen gaan werken, terwijl je viervoeter tijd doorbrengt met het plusbaasje. 

Maar wat houdt project Aallez nu juist in? 

Zie het als co-ouderschap voor je viervoeter. AAP matcht jouw huisdier aan een plusbaasje uit de buurt dat met veel liefde voor je viervoeter zal zorgen terwijl je gaat werken. 

Hoe werkt het?

Als baasje kan je via AAP een plusbaasje vinden. Dit plusbaasje zorgt ervoor dat je huisdier minder vaak alleen is en extra vertroeteld wordt op momenten dat jij daar geen tijd voor hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je moet gaan werken of om medische reden (tijdelijk) minder goed de zorg kan opnemen.

Als baasje kan je je inschrijven via deze link en je aanvraag starten. Na deze aanvraag zal je een mail ontvangen met een vragenlijst over jouw behoeften en die van je huisdier. Jij weet natuurlijk het beste welke dagen jouw huisdier extra vertroeteling kan gebruiken. We bellen je ook op voor een uitgebreide intake en op basis van die informatie gaan we opzoek naar het plusbaasje dat het beste bij jouw huisdier past. 

Daarna volgt er een kennismakingsmoment. Is er een klik? Dan stellen jullie samen een contract op met alle afspraken en kan de samenwerking van start gaan. Nu weet je zeker dat je huisdier in goede handen is en daardoor kan je zorgeloos gaan werken.

Voordelen voor jou en je dier? 

Bij Aallez draait het om het geluk én welzijn van je huisdier. Je huisdier beleeft een heerlijke tijd met een tof en zorgzaam plusbaasje. Je krijgt een gelukkig huisdier dat minder vaak alleen is en doorheen de dag extra affectie krijgt. Wat wil je nog meer?

Uit onze bevraging in 2019 blijkt dat baasjes zeer tevreden zijn over het project Aallez en de samenwerking. Ze geven aan dat ze vooral een gunstig effect merken op hun viervoeters. Daarnaast zijn ze vooral positief over het feit dat ze zich minder zorgen hoeven te maken over hun dier wanneer ze weten dat het plusbaasje langskomt. 

Zo zegt baasje Els “Het project Aallez van AAP vzw, is een aangenaam en fijn initiatief. Het project geeft je ruimte. Het is een fijn gevoel wetende dat mijn hond in goede handen is bij anderen. Het is een win-win situatie, omdat je weet dat je je huisdier en ook een plusbaasje blij maakt."

Baasje Lauretta vindt dat er nog veel meer mensen op de hoogte moeten zijn van het project omdat het zo'n waardevol initiatief is. En baasje Lorenzo, vindt het een win-win situatie, voor zowel de hond, plusbaasje als voor hemzelf. Het stelt hem gerust dat er iemand voor zijn hond zorgt als hij lang alleen thuis zit.

De voordelen tellen dus niet enkel voor jou en je huisdier, maar ook voor het plusbaasje. Want jij maakt een 55-plusser dolgelukkig als ze de kans krijgen om plusbaasje te worden van jouw huisdier. Ze komen meer onder de mensen, zijn in aangenaam gezelschap van je huisdier en krijgen veel knuffels en affectie. 

Benny is alvast helemaal tevreden als plusbaasje. “AAP vzw is een bangelijk project. Het is fantastisch dat er mensen zijn die op het idee gekomen zijn om een nood van twee kanten in te vullen. Het is gewoon fantastisch dat er toch een soort van noodopvang is voor je huisdier.”

Een win-win-win 

We zetten de voordelen voor de baasjes nog eventjes voor je op een rij: 

  • Je krijgt een gelukkiger huisdier dat minder vaak alleen is.
  • Je kunt zorgeloos je dagtaak doen.
  • Je maakt je huisdier én een 55-plusser blij.

Ook voor het plusbaasje zijn er alleen maar voordelen: 

  • Je komt meer onder de mensen.
  • Je bent in het aangenaam gezelschap van een tof huisdier.
  • Je beweegt meer dankzij je wandelmaatje.
  • Je krijgt veel knuffels en affectie van je plusdier.

Voor het huisdier zijn er ook alleen maar voordelen: 

  • Je hond of kat heeft een leuke tijd met een tof plusbaasje.
  • Je huisdier is minder vaak alleen thuis.
  • Én het allerbelangrijkste: je huisdier krijgt extra aandacht en affectie, ook als jij er niet bent.

Een fijne oplossing voor drie partijen!

Iets voor jou?

Zit jouw huisdier vaak alleen thuis? En ben je na het lezen van deze blog overtuigd dat een plusbaasje je kan helpen? Indien je woonachtig bent te Stad Antwerpen of Mechelen kan je je aanmelden via onze website.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en contacteer ons via info@aapvzw.be of via het telefoonnummer 03 887 72 21.

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP