• Ben jij een zorgzame en gepassioneerde dierenliefhebber?

Ben jij een zorgzame en gepassioneerde dierenliefhebber?

[ 11-03-2020 ]

Als plusbaasje zorg je overdag voor een huisdier van iemand bij jou in de buurt die daar zelf geen tijd voor heeft. Zo’n plusdier heeft een positief effect op je sociale leven én je gezondheid. Want het is niet alleen aangenaam gezelschap, maar ook het ideale wandelmaatje dat je meer doet bewegen en andere mensen laat ontmoeten.

In de watten leggen

Als plusbaasje leg jij je plusdier in de watten. En op onze beurt verwennen wij jou graag met kleine attenties of leuke uitstapjes. AAP vzw trekt er regelmatig op uit met de plusbaasjes. Een leuk extraatje, want die bijeenkomsten zijn altijd heel erg leerrijk en beestig gezellig.

Wanneer kom jij in aanmerking?

Om voor een plushuisdier te zorgen zijn er enkele voorwaarden:

  • Je bent een 55-plusser.
  • Je bent woonachtig in stad Antwerpen of stad Mechelen.
  • Je bent een dierenliefhebber.
  • Je geniet volop van het aangename gezelschap van een leuke viervoeter.
  • Je hebt tijd en zin om je te engageren.
  • Je wil graag bij een groeiende en gezellige groep plusbaasjes horen.

Plusbaasje worden?

Heb je interesse om plusbaasje te worden? En ben je benieuwd naar hoe dit allemaal verloopt? 

Stap 1: Je aanmelding
Als je naar de website gaat, kan je je inschrijven. Vul je eerst een formulier in met wat basisinformatie, zoals je naam en voornaam, straat, etc. Zo hebben wij de belangrijkste gegevens op een rijtje.

Stap 2: Je gegevens
Als je je hebt ingeschreven, zal je een welkomstmail ontvangen. In deze mail staat een groene knop ‘vertel ons meer over je wensen’. Als je op deze knop klikt, kun je je verdere voorkeuren aangeven. Zo krijgen we een eerste zicht op jouw wensen als plusbaasje zijnde.

Let op: Je welkomstmail ontvang je binnen de 10 minuten in je mailbox. Heb je na 10 minuten nog niets ontvangen? Check dan zeker even je spam! 

Ook vragen we je om akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden en om een foto op te laden. Als je moeite hebt om je foto aan het formulier toe te voegen, mag je die ook altijd nasturen.

Stap 3: Jij en AAP
Ben je ingeschreven en heb je de vragen beantwoord? Dan contacteert een medewerker van AAP vzw je om je welkom te heten en verder te polsen naar jouw wensen en verwachtingen indien er zaken niet duidelijk zouden zijn.

Wat wil je graag betekenen als plusbaasje? Welk huisdier past het best bij jou? Wanneer ben je beschikbaar? Waarmee kunnen we in onze zoektocht naar een plusdier voor jou best rekening houden? 

Want we matchen niet zomaar: AAP vzw gaat op zoek naar de ideale match. Soms gaat dit snel. En soms duurt het wat langer. 

Stap 4: Mogelijke match
Als we een geschikt plusdier gevonden hebben, bellen we je op. 

Als je interesse hebt om kennis te maken, dan bezorgen wij je telefoonnummer aan het baasje. Hij/zij neemt telefonisch contact met je op om kennis te maken en af te spreken. Je hoeft dus zelf niets te ondernemen. 

We raden aan jullie ontmoeting snel in te plannen.

Stap 5: Kennismaking
Tijdens de ontmoeting spreek je af met het baasje om te kijken of het klikt tussen jullie, én met het dier uiteraard. Is er een match tussen jullie drie? Dan kan het co-zorgen beginnen.

Maak samen ook meteen duidelijke afspraken: Op welke dagen en uren mag je je plusdier gaan vertroetelen? Kom je op vaste wandeldagen? Hoe houden jullie contact (via mail, telefoon of een berichtje)? De keuze is aan jullie.

Tip: Ga tijdens de eerste kennismaking zeker ook eens samen wandelen met de hond. Zo kan het baasje je al de leuke wandelroutes laten zien en meer vertellen over zijn viervoeter.

Stap 6: Dierenplezier
Voor ons is het belangrijk om te weten hoe de ontmoeting is verlopen. 

Is er een match tussen jullie? Laat ons weten wanneer je start als plusbaasje. Je bent immers via AAP vzw vanaf dag 1 verzekerd.

Wanneer je gestart bent met de wandelingen met je plusdier neemt AAP regelmatig contact op om te informeren hoe het gaat. Uiteraard blijft AAP ook bereikbaar voor jou indien je een vraag of een probleem hebt. We helpen graag! 

Jullie avonturen zijn altijd welkom! 

AAP vzw hoort graag wat jullie samen beleven.
Beleef je leuke avonturen met je nieuwe wandelmaatje? Voel je je helemaal in je nopjes als plusbaasje? Aarzel dan zeker niet en hou ons regelmatig op de hoogte van de avonturen met je nieuwe wandelkameraad!

Kriebelt het bij jou al helemaal om plusbaasje te worden? Schrijf je dan snel in als plusbaasje. Wie weet kun jij binnenkort een huisdier in je buurt naar hartenlust vertroetelen!

Je mag ons ook altijd bellen om je als plusbaasje te registreren op 03 887 72 21. Als je alle stappen hebt doorlopen, dan gaan we op zoek naar een ideale match voor jou! 

Aallez, veel dierenplezier alvast!

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP