• 5 tips om met je hond op café te gaan

5 tips om met je hond op café te gaan

[ 27-11-2019 ]

Ga jij graag een glaasje drinken in een gezellig café of op een zomers terras? Of ga je graag uit eten, en zou je het allerliefst ook je viervoeter meenemen? Dat kan! We geven je hier 5 tips zodat zowel jij als je hond volop van jullie uitje kunnen genieten:

Maak eerst een wandeling
Maak eerst een fijne wandeling samen. Zo kan je hond al wat energie kwijt en wil hij nadien waarschijnlijk gewoon een dutje doen. Bovendien weet je zo zeker dat hij niet meer moet plassen of je weet wel :).

Zoek een goed plekje uit
In de winter zit je waarschijnlijk het liefst lekker warm binnen. Check eerst even of honden zijn toegelaten voor je ergens binnen stapt. Als je merkt dat het heel druk is in je favoriete restaurant, kies dan misschien liever voor een rustiger adresje, zodat je je hond voldoende ruimte kunt geven.

In de zomer zijn er natuurlijk toffe terrasjes in overvloed. Kies daar vooral een plekje waar er niet te veel andere mensen of honden voorbij komen. Zo kan je hond ook tot rust komen.

Kijk voor je gaat zitten al eens goed rond: zijn er nog andere honden? Ga dan wat verderop zitten. Als je hond het moeilijk heeft met andere honden, kies dan voor een plaats waar ze elkaar niet kunnen zien. Zo vermijd je geblaf en getrek aan de leiband.

Geef je hond een plekje waar hij niet in de weg ligt voor de bediening, bijvoorbeeld achter je. Dat is veiliger voor iedereen (en ook voor het heerlijke eten dat misschien voorbij komt ;))

Neem iets mee waar je hond op kan liggen, een matje of handdoek bijvoorbeeld. Zo’n matje kun je steeds meenemen als je samen met je viervoeter ergens naartoe gaat waar hij rustig moet zijn. Zo kun je hem altijd vragen om op zijn plaats te gaan liggen en is het voor hem makkelijker om rust te vinden op zijn vertrouwde deken. Vergeet je hond dan ook zeker niet te belonen als dat lukt!

Hou rekening met wat je hond nodig heeft
Niet elke hond vindt het even gemakkelijk om rust te vinden in een nieuwe omgeving met veel prikkels. Kijk goed naar wat je hond nodig heeft en hoe jij hem kunt ondersteunen. Misschien zit hij graag bij jou op schoot, of vindt hij het fijn als je wat achter zijn oren kriebelt. Sommige honden wachten het liefst thuis tot hun baasje terug is. Hou hier ook rekening mee, en sleep ze dan niet tegen hun zin mee.

Iets lekkers
Voorzie voor je hond iets lekkers om te knabbelen, zoals een kauwbeentje. Dat zijn dingen waar ze eventjes zoet mee zijn terwijl jij gezellig kunt bijpraten met je vrienden.

Is je hond een beetje fel als het op eten aankomt? Dan is je hond meenemen naar een eetplekje misschien een minder goed idee.

Home sweet home
Hoe gezellig het voor jou ook is, voor je hond is zo’n uitje best wel saai. Rek het daarom niet te lang en ga naar huis voor je hond begint te zeuren. Zo legt je hond een positieve link en gaat hij de volgende keer graag opnieuw mee!

Krijg je al zin in een uitje samen met je hond? Probeer dan zeker de Beestige Wandeling van AAP vzw eens uit! Deze toffe route leidt je langs de mooiste plekjes in Mechelen. Bovendien zijn er een aantal horecazaken die ernaar uitkijken om jullie Beestig Welkom te heten. Je kunt hen herkennen aan de Beestig Welkom-sticker van AAP vzw!

Wil je alvast eens zien wat de wandeling zal inhouden? Dan kun je het boekje van de Beestige Wandeling voor 5 euro kopen bij Visit Mechelen en verschillende Mechelse handelszaken. Wist je trouwens dat je met de aankoop onze werking steunt?

Veel plezier samen!

Nieuwsbrief

 

Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

AAP