• 4 redenen om plusbaasje te worden

4 redenen om plusbaasje te worden

[ 26-02-2020 ]

Als plusbaasje geniet jij van aaibaar gezelschap én je kan je oppasdier helemaal vertroetelen. (Of stiekem vol met snoepjes steken? ;-) ) Plus, je krijgt er ook ineens een beestig, lief wandelmaatje bij! Wat wil je nog meer?

Aallez

AAP brengt jou als plusbaasje in contact met een huisdier van een baasje. Wist je dat we zowel werken met honden als katten? Dus voor ieder wat wils! Daarnaast blinken we uit in matchmaking. Wij zoeken op basis van jouw noden een beestig maatje. Vorig jaar in 2019 hadden we zelfs 86 matches!

Als plusbaasje zorg jij dus voor een huisdier van iemand bij jou in de buurt. Deze persoon heeft daar zelf geen tijd voor, omdat deze ziek is, een medisch probleem heeft of moet gaan werken,… Jij helpt dit baasje en geeft hem/haar dus ook een gerust gevoel. Het baasje weet dat hun huisdier in goede handen is, ook al is die er zelf niet. Een win-win voor iedereen!

De voordelen

Er zijn zo veel goede redenen om plusbaasje te worden! Een plusbaasje zijn, is eigenlijk gewoon leuk. Maar dat is niet alles. Daarnaast geeft het je een gevoel dat je iemand helpt. En je krijgt er een beestig maatje bij. Maar nú komt de AAP uit de mouw! Er zijn nog veel meer voordelen voor jou.

‘Plusbaasje zijn’ is goed voor je gezondheid

Wist je dat een plusdier een positief effect heeft op je gezondheid? Het is niet alleen aangenaam gezelschap, maar ook hét ideale wandelmaatje dat je meer doet bewegen. Een hond heeft zijn wandeling nodig dus je moet wel naar buiten gaan. Dit vind je natuurlijk helemaal niet erg. Het geeft je als het ware een reden om (meer) buiten te komen. En meer beweging is gezond. Een win-win voor je beestige vriend en jou!

Zo zegt plusbaasje Bart: “AAP vzw is een heel toffe organisatie. Ik heb een medische achtergrond en een beperking in bewegen. AAP vzw zette voor mij - letterlijk en figuurlijk - de deur open en nu kom ik terug buiten. Zij brachten mij in contact met Ouzoo. Een Golden Retriever met een gouden hart. Ondertussen zijn wij dikke vrienden geworden. Elke weekdag ga ik wandelen met hem. Zo breek ik de dag voor Ouzoo. En zit hij niet te lang alleen. Daarnaast heb ik een reden om buiten te komen en te bewegen.”

Magda vertelt dat haar wekelijkse wandeling echt ontspanning is voor haar. Daarnaast vindt Greet het contact met haar plusdier een verrijking. Inge vindt het dan weer een pluspunt dat het voor haar ook gezond en goed is. Kortom, een plusdier verrijkt je leven!

Het geeft je daarnaast ook die extra ontspanning, die je nodig hebt. Je komt helemaal tot rust tijdens een wandeling, je kan je zinnen verzetten als het eens wat moeilijker gaat,… En je hebt een beestige vriend waar je tegen kan praten, samen spelen, …


Als plusbaasje heb je een doel

Voor een huisdier zorgen? Deze vertroetelen? Of er mee gaan wandelen? Je zorgt ervoor dat je plusdier niet alleen zit. En jij krijgt al die liefde dubbel en dik terug. Het maakt je gewoon gelukkig. Hierdoor ga je er elke keer weer naar uitkijken, én de dieren ook.

Zo zegt plusbaasje Lieve: “Een wandeling met een hond vind ik ontspanning. Daarnaast heb je ook ineens je beweging. Ik houd er ook van dat je in contact komt met andere mensen met honden. Ik kijk er elke dag weer naar uit.”

Daarnaast geef jij de baasjes een gerust gevoel. Zo zijn er veel baasjes die zich zorgen maken om hun huisdier als ze gaan werken. En dankzij jou moeten ze dit niet meer doen. Hun lieve viervoeter krijgt de nodige aandacht, affectie en wandelingen van jou. En ze zitten niet alleen. Neem het maar aan van de baasjes uit onze bevraging. Je helpt hen enorm!

‘Plusbaasje zijn’ maakt je nóg gelukkiger

Een huisdier maakt je dag ineens goed. En je krijgt sowieso enorm veel liefde terug. Wat wil je nog meer?

Zo zegt plusbaasje Benny: “Ik wilde heel graag een hond. Het probleem is dat ik deze dan te veel alleen zou moeten laten. Dat vind ik zelf heel erg. Daarom is een plusbaasje zijn een perfecte tussenstap. Ik mag nu gaan wandelen met een hondje en een band opbouwen. Ik vind het gewoon fantastisch.”

Wist je dat mensen ook gelukkiger zijn met een huisdier? PFMA (een vereniging van fabrikanten van huisdiervoedsel) deed een onderzoek in Engeland bij 2000 volwassenen. Zo kwamen ze tot de conclusie dat mensen met een huisdier gelukkiger zijn dan die zonder huisdier.

Ongeveer 60% zei dat hun huisdier hen gelukkiger maakte. Hetzelfde aantal mensen gaf ook aan dat ze meer ontspannen zijn. Daarnaast zei 81% dat een huisdier hen weer gelukkig maakt als ze een slecht humeur hebben. Kortom, een huisdier maakt je gewoon gelukkiger. Het leuke is, je hebt enkel de lusten van het dier, niet de lasten. Dus alleen maar voordelen!

Als plusbaasje kom je ook meer onder de mensen. Stel je eens voor: Je gaat wandelen met je maatje en je komt mensen tegen met een hond. Je raakt meteen aan de praat. Wist je dat een hond hebben, de drempel wegneemt om een praatje te slaan? Zo kom je buiten én je leert nieuwe mensen kennen? Leuk, toch?

Daarnaast hebben heel veel plusbaasjes een band met de baasjes van hun beestige vriend? Je leert veel meer mensen kennen zonder dat je het eigenlijk beseft. Je hebt dus veel meer sociaal contact dan anders.

Verwennerij voor twee


Als plusbaasje

 • leg jij je beestige dikke vriend in de watte
 • vertroetel je hem
 • ga je met hem wandelen op zijn favoriete plaatsen
 • geef je hem zijn favoriete snoepjes
 • speel je spelletjes

En wij leggen jou in de watten! Wat denk je van kleine attenties of leuke uitstapjes? Zo trekken we er regelmatig op uit met vrijwilligers en jou als plusbaasje. Gezellige uitjes met een beestige en leerzame insteek. Nóg een pluspunt!

Tevredenheid plusbaasjes 2019

Alle plusbaasjes waren zeer tevreden over de samenwerking met AAP vorig jaar in 2019. Wist je dat ze gemiddeld een 8,1 op 10 gaven? Dit komt door het regelmatige persoonlijk contact dat we met ze hebben. Daarnaast waarderen ze de goede communicatie, mede door de wekelijkse nieuwsbrief en mails.

Het project Aallez gaven ze 8,15 op 10. Het heeft een enorme positieve impact op hen en ze zien het als een verrijking. Het zorgen voor een viervoeter doet hen deugd en geeft hen meer moed in het dagelijkse leven. Wil je meer weten over de tevredenheid van de plusbaasjes en baasjes over het beestige project Aallez? Ontdek het hier.

Aallez word ook een plusbaasje


Ben jij een 55-plusser die graag voor een huisdier wil zorgen? Super! Klik dan op ‘ik wil plusbaasje worden’ en vul het formulier in. Je mag ons ook altijd bellen om je als plusbaasje te registreren op 03 887 72 21. Hierna gaan wij samen op zoek naar een ideale match voor jou!

Wil je graag meer te weten komen over dit beestige project? Kijk niet eerst de kat uit de boom en contacteer ons via info@aapvzw.be

We helpen je maar wat graag verder!

   Nieuwsbrief

    

   Help ons een dier het verschil te laten maken! Door AAP vzw te steunen kunnen we extra inzetten op de unieke mens-dier relatie.

   AAP